Waar waardering voor een band al niet toe kan leiden. In 2015 besloot een aantal muziekvrienden een hommage te brengen aan hun favoriete Nederlandstalige band: De Dijk. Het was de bedoeling het project met de titel Het Dijkt met een eenmalig optreden af te ronden. Dat eenmalige is niet gelukt. Het enthousiasme in de zaal en binnen de band was zo groot, dat er van stoppen geen sprake kon zijn. De aanvankelijke band werd uitgebreid met blazers en in deze samenstelling wordt sindsdien met grote regelmaat opgetreden. In kroegen, zalen, tuinen, huiskamers, op kerkpleinen, op feestavonden, op grote en kleine festivals: geen plek is te gek. En overal gaan de pannen van het dak.

Naast de grote hits halen ook minder bekende nummers het repertoire van Het Dijkt. Zolang het swingt of ontroert, is het goed. En eigenwijs als we zijn, gieten we heel af en toe ons eigen sausje over de muziek: niet alleen naspelen van, maar ook spelen met de muziek van De Dijk. Het moet dijken, zowel op het podium als in de zaal. En als Het Dijkt, dan dijkt het goed.

Het Dijkt bestaat uit:

Corné van Zwienen – zang

Annebelle Romijn – zang

Ken de Grood – gitaar, zang

Jan van Bommel – gitaar, accordeon, zang

Cyrillo Huis – toetsen, zang

Hans Landwehr – trombone

Frank Smit – trompet

Peter Romijn – sax

Onno Roëll – drums, zang

Jan Smit – percussie

Ed Weeda – bas

Reageer